DÜNYA EMZİRME HAFTASI'NA ÖZEL PANEL DÜZENLENDİ

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Dünya Emzirme Haftası’na özel düzenlediği panelde, anne sütü ve emzirmenin insan sağlığı üzerindeki uzun vadeli etkilerine dikkat çekti.
Gaziosmanpaşa Belediyesi, 1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası kapsamında; anneleri, anne adaylarını ve sağlık uzmanlarını bir araya getiren anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen “Emzirme: İlk ve En Değerli Hediye” paneli, büyük ilgi gördü.
YAŞAM BOYU SAĞLIK İÇİN ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİ VURGULANDI
Panelde, anne sütüyle beslenmenin insan ömrüne etkileri, bağışıklık sistemini güçlendirmesi, bebeklerin fiziksel ve zihinsel gelişiminde oynadığı kritik rol gibi konulara dikkat çekildi. Aynı zamanda annelerin emzirme sürecinde karşılaştıkları zorluklar, bu süreçte psikolojik destek ve sağlık danışmanlığının önemi da detaylı olarak ele alındı. Konuşmacılar, emzirmenin sadece bir beslenme biçimi değil; anne-bebek bağını güçlendiren, güven duygusunu artıran önemli bir etkileşim olduğunu belirtti.
“EMZİRMENİN ÖNEMİNİ ANLATMAK, TOPLUM SAĞLIĞINA DEĞERLİ BİR KATKIDIR”
Panelin konuşmacılarından olan İlçe Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Fatma Canatar, “Emzirme ile ilgili istatistiklere baktığımızda, %50 oranında bebeğin anne sütü aldığını görüyoruz. Bu durum bebeğin yaşam süresini doğrudan etkileyen bir faktör. Emzirme, anneyi hem bedensel hem fiziksel olarak rahatlatıyor ve annenin kalori yakmasına yardımcı oluyor. Bununla birlikte, bebek ve anne arasındaki bağın güçlenmesine katkıda bulunuyor. Emzirmenin önemini ne kadar çok anneye ve anne adayına aktarırsak, bizim için o kadar kıymetli” şeklinde konuştu.
“KADINLARIN İZ BIRAKTIĞI HER ŞEYİN DAHA GÜZEL OLDUĞU BİLİNCİNDEYİZ”
Programda konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Vekili Eray Karadeniz, “Böyle anlamlı bir günde ve etkinlikte, bir baba adayı olarak burada olmaktan mutluyum. Göreve başladığımız gün itibariyle Gaziosmanpaşa’da çocukların ve gençlerin geleceği için çalışacağımıza söz verdik. Çocuklar ve gençler mutlu olursa anneler ve eşleri de mutlu olur düşüncesiyle çalışıyoruz. Kadınların izinin olduğu her şeyin daha güzel olduğuna inanıyoruz ve sizlerin taleplerini önceleyerek çalışmalarımıza yön veriyoruz” dedi.
Etkinlik sonunda, panelde konuşma yapan katılımcılara hediye takdim edildi. Ayrıca, gebeliğinde 30. haftasını dolduran anne adaylarına lohusa paketi armağan edilerek, onlara bu özel dönemlerinde yanlarında olunduğu mesajı verildi.