Diğer Güncel Haberler

07.05.2013

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol’u duygulandıran soru

Başkan amca evimizin aynısını verecek misiniz?

İstanbul’un en büyük “Yerinde Kentsel Dönüşüm” projesinin gerçekleştirildiği Gaziosmanpaşa’da düzenlenen bilgilendirme toplantılarına katılan yüzlerce Gaziosmanpaşalı, Başkan Dr. Erhan Erol’u soru yağmuruna tutuyor. Son soru sorulmadan toplantıları bitirmeyen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, Kazım Karabekir Mahallesi’nde oturan minik öğrencinin sorusu üzerine duygulu anlar yaşadı.

Toplamda 700 hektar Kentsel Dönüşüm alanı ilan edilen İstanbul’da 400 hektarlık Kentsel Dönüşüm çalışmasını sürdüren Gaziosmanpaşa Belediyesi, her hafta salı günleri vatandaşları bilgilendirmek amacıyla “Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Buluşmaları” düzenliyor. Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda Gaziosmanpaşalılarla buluşan Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol ve konu ile ilgili teknik ekibi, son soru cevaplanmadan toplantıları bitirmiyor.
Önce Kentsel Dönüşümün gerekliliğini anlatan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, nasıl bir “Yerinde Kentsel Dönüşüm” projesi gerçekleştirdiklerini detaylarıyla vatandaşlara aktarıyor. “Marmara Bölgesi deprem kuşağı üzerinde ve binalarımız depreme dayanıklı değil. Can ve mal güvenliğimizi sağlayabilmek için biran önce dönüşüme başlamamız gerekiyor.” diyen Başkan Dr. Erhan Erol,  “Kentsel dönüşümle deprem, sel ve yangın gibi risklere karşı daha tedbirli, daha dayanıklı, altyapısı ve sosyal donatıları tamamlanmış konutlarımız olacak’’ açıklamasıyla toplantıyı başlatıyor.

Çok daha iyisi olacak
Vatandaşların sorularını tek tek cevaplayan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, Kazım Karabekir Mahallesi’nde yaşayanlarla yaptığı toplantıda, küçük bir öğrencinin sorduğu soru üzerine duygusal anlar yaşadı. Küçük Gaziosmanpaşalı’nın, “Başkan amca, bizim evin aynısını bize verecek misiniz?” sorusu üzerine duygulanan Başkan Dr. Erhan Erol, “Tabii ki, hatta daha iyisini vereceğiz. Artık sokaklarda değil, bahçelerde oynayacaksın, içinde yüzme havuzu, spor alanları, çocuk parkları olan, sosyal donatıları olan eviniz olacak. Annen baban bilir, ben de Gaziosmanpaşalıyım. Biz, çocukken çamurların içinde oynardık. Benim vatandaşım, artık çok daha iyi bir kente, çok daha sağlam ve güzel yapılara, sosyal donatı alanlarına, çok güzel ulaşım imkânlarına kavuşmalı ve kavuşacak” cevabını verdi.

Kentsel Dönüşüm fırsattır
Başkan Dr. Erhan Erol, “Çarpık kentleşme ile birlikte gelen plansız şehirleşmeden ve bu plansızlığın getirdiği yüzlerce olumsuz etkiden kurtulmak için Kentsel Dönüşüm, önemli bir fırsattır. Biz bu dönüşümü vatandaşımızla beraber yapmak istiyoruz. Öncelikli olarak Kentsel Dönüşüm’e, binaların en çürük olduğu, kamusal alanların daha çok olduğu mahallelerimizden başlıyoruz. Projemiz sosyal bir proje. Vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçları düşünülüyor. Bu amaçla sitelerin yönetimini de bir müddet belediyemiz yapacak ve böylece mevcut masraflarınız en aza indirgenecek’’ dedi.

Gaziosmanpaşalıların yıllarca çalışıp çabalayarak sahip oldukları evlerini daha modern ve güvenilir hale getireceklerini belirten Dr. Erhan Erol, “Yerinde Kentsel Dönüşüm projemizle vatandaşımızın daha sağlıklı koşullarda yaşamasını sağlayacağız. Açacağımız meslek edindirme kurslarıyla işsiz vatandaşlarımızı iş sahibi yapacak ve daha iyi imkânlarla yaşamalarını sağlayacağız. Biz hiçbir vatandaşımızı yerinden, yurdundan edebilecek hiçbir uygulamayı yapmıyoruz. Bu yüzden de ‘Alıştığın Yerde Yeni Bir Hayat’ sözünü veriyoruz. Çünkü hiçbir vatandaşımızın Gaziosmanpaşa’dan ayrılmasını istemiyoruz. Biz, sizler için çalışıyoruz ve sizlerle birlikte bu kenti yeniden inşa etmek istiyoruz. Kentsel Dönüşüm’de evi yıkılan vatandaşlarımızın evi yapılana kadar Gaziosmanpaşa’dan farklı bir yere kiraya gitmesini istemiyoruz. Kiracı vatandaşlarımızın da ilçe dışına gitmelerini istemiyoruz, onlara da imkânlar sağlıyoruz” dedi.