Diğer Güncel Haberler

02.04.2013

Sarıgöl Kent Konutları başvuru şartlarına uyan tüm Gaziosmanpaşalılar için satışa sunuluyor.

SARIGÖL KENT KONUTLARI SATIŞLARI BAŞLADI...

GOP Belediye Başkanı Dr. Erhan EROL ?Şubat ayı içerisinde sadece proje alanında oturan vatandaşlarımızın başvuru yapabildiği Sarıgöl Kent Konutlarımız şimdi de tüm Gaziosmanpaşalılar için satışa sunuluyor. Dönüşüm projelerimiz bir bir hayata geçmeye başlarken ilçemiz büyük bir değişim geçirerek yükselen bir değere dönüşmektedir.  Sadece Gaziosmanpaşalıların yararlanabileceği Sarıgöl Kent Konutları?nın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum? dedi.

Sadece Gaziosmanpaşalılar?ın yararlanabileceği konutlar için; Gaziosmanpaşa Belediyesi sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet eden ve başvuru şartlarına uygun olan vatandaşlar 4-18 Mart tarihleri arasında Gaziosmanpaşa Belediyesi Kentli Servisi?ne başvurabilirler.

Gaziosmanpaşa?da yürütülmekte olan ve İstanbul?un en büyük yerinde dönüşüm projesinin önemli bir parçası olan ?Gaziosmanpaşa Sarıgöl ve Yenidoğan Mahalleleri Kentsel Yenileme Projesi? kapsamında inşaatına başlanan Sarıgöl Kent Konutları?nın tüm ilçe sakinleri için satışları başladı. Gaziosmanpaşa Belediyesi sınırları içerisinde bir yıldan az olmamak şartıyla ikamet eden ve başvuru şartlarına uygun olan vatandaşlar 4 - 18 Mart tarihleri arasında Belediye Kentli Servisi?ne başvurabilecekler. Proje alanında yapılacak olan 725 adet konutun sahipleri, başvuru yoğunluğuna göre gerektiği taktirde kura ile belirlenecek.

İlçenin geleceğini yakından ilgilendiren ve o derecede hayati olan Kentsel  Dönüşüm Projelerinde önemli bir mesafe kaydeden Gaziosmanpaşa Belediyesi, ?Sarıgöl ve Yenidoğan Mahalleleri Kentsel Yenileme Projesi? ile Gaziosmanpaşa Meydanı ve çevresinin yönetim, eğitim ve kültür merkezi olmasını sağlayarak bölgenin gelişiminin arttırılmasını hedefliyor.

BAŞVURU ŞARTLARI

Projeye başvuru yapabilmek için başvuru sahibinin;
1- T.C.  vatandaşı olması,
2- Gaziosmanpaşa Belediyesi sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması
3- Kendisinin veya eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya veya her hangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan payına sahip bulunmaması,
4. Başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş olması,
5. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 3.100 TL olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 3.100 TL olması gerekmektedir.)
6. Ayrıca, yukarıdaki başvuru şartlarına sahip olan;
1. Kategori olan?Şehit Aileleri? ,
2. Kategori olan?İstiklal Savaşı Gazisi, Kore Gazisi, Kıbrıs ve Vatani Hizmet Gazilerinin? ,
3. Kategori olan ?Engelli Vatandaşlarımızın?
4. Kategori olan ?Diğer alıcı adaylarının?
             Başvuruları ayrı olarak 4 kategoride kabul edilecektir.
7. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.
8. Müracaat edenlerden müracaat esnasında 2.000TL peşinat olarak alınacak, konut hak sahibi olması durumunda 2.000 TL peşinat olarak kabul edilecek konutun değerinden mahsup edilecek, konut hak sahibi olamaması durumunda 2.000 TL başvuru sahibine iade edilecektir.
9.   Şehitlerin birinci derece yakınlarına % 10 indirim yapılacaktır.
10. Konut tahsisine hak kazanan başvuru sahiplerinden konut bedeli peşin olarak tahsil edilecektir.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİ VE BELGELER

Başvuru Sahipleri;
1- İkametgah veya son 3 aya ait doğalgaz, elektrik, su, telefon vb. 1 adet fatura fotokopisi,
2- Hane halkı gelirinin en fazla net 3.100TL olduğunu ait beyan,
3- Kendisinin veya eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya veya her hangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan payına sahip bulunmadığına dair beyan,
4- Şehit Aileleri, T.C. Emekli Sandığından alacakları ?Belgeyi?
5- Gaziler? de T.C. Emekli Sandığı Genel Müdürlüğünden alacakları ?Gazi Kimlik Belgesi?ni,
6- Engelli vatandaşlarımız, ilgili İdare tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu İbraz edeceklerdir.

KURA ÇEKİLİŞİ
Başvuru ve konut sayısına göre gerektiği takdirde konutlar kura ile belirlenecektir.
Kura çekim işlemleri belirlenen kategori önceliğine göre gerçekleştirilecektir.
1. Sırada Şehit Aileleri konut Alma hakkı ve konut belirleme kurası
2. Sırada gazilerin konut Alma hakkı ve konut belirleme kurası
3. Sırada engelli vatandaşlarımızın konut Alma hakkı ve konut belirleme kurası
4. Diğer başvuru sahiplerinin Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme kurası,
Müracaatlar alındığında konut sayısından fazla talep olması durumunda konutlardan yirmi adedi öncelikle engellilerin kendileri, yirmi adedi şehitlerin birinci derece yakınları ve yirmi adedi de gazilerin kendileri veya birinci derece yakınları faydalandırılacaktır.
Her özel grup için 20? şer konut sahibini bulduktan sonra bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte tekrar değerlendirilecek ve gerektiği takdirde kuraya tabi tutulacaktır.